A gyorsaság is számított

2017.11.30 17:23
 
  •  
  •  

 

2017. november 22. 20:47
0
 
A gyorsaság is számított
Éberek voltak a héhalomi polgárőrök, amikor elhullott állati tetemet és illegálisan lepakolt szemetet, építési törmeléket találtak a településük határában. Szerencsére gyorsan felszámolták a veszélyesnek számító hulladékhalmot.

A Nógrád és Pest megye határán levő Héhalom polgárőrei 2017. november 21-én, a szokásos közterületi járőrözésük közben jelentős mennyiségű, illegális lerakott lakossági szemetet és építési törmeléket találtak. Azonnal szóltak Bakos József polgármesternek, aki gyorsan intézkedett, és a Polgárőrség rendelkezésre bocsátotta az Önkormányzat tulajdonában lévő utánfutót, illetve a helyszínre irányított három közfoglalkoztatottat, akik a polgárőrökkel közösen összeszedték a hulladékot.
Ráadásul az árokban egy sertéstetemet is találtak, ami fokozott fertőzésveszélyt jelent. A polgárőrök azonnal jelezték a közútkezelőnek, akik gondoskodtak az állattetem elszállításáról.
A héhalomi Önkormányzat és a Polgárőrség között gördülékeny együttműködés. Misem mutatja jobban, mint hogy az észlelt illegális szemét eltakarítása egy órán belül megtörtént. Az eset után megfogalmazódott, hogy külterületre kihelyezhető mobil kamerákat próbálnak majd beszerezni, hogy ezzel is fokozzák a közbiztonságot, illetve visszaszorítsák az illegális szemétlerakást.
A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Vass Miklós is fontosnak tartja a térfigyelő kamerák elhelyezését, és ez ügyben támogatásáról biztosította a héhalomi polgárőröket.