„Állatvásár” az Interneten

2013.07.09 13:31
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság
A fenyőfői férfi hetvenezer forintot utalt át előlegként és útiköltségként az Interneten eladásra ajánlott kecskékért. Az eladó az állatokkal a mai napig nem érkezett meg.

A fenyőfői férfi figyelmét egy eladó szánentáli kecske hirdetése keltette fel az Interneten 2013. június elején. A vásárló a megadott telefonszám alapján felvette a kapcsolatot az eladóval, akivel kölcsönösen megegyeztek a jószág vételárában. A vevő, hogy vásárlási szándékáról biztosítsa békéscsabai partnerét, tízezer forint előleget utalt át a kialkudott állatra. Ezt követően eladója jobbnál jobb ajánlatokat tett a férfinek több jószág megvásárlására és azok utánfutóval, otthonába történő elszállítására.

A férfi végül nyolc kecskére tett ajánlatot. Az állatok vételárának előlegeként összesen hetvenezer forintot utalt át két, különböző bankszámlaszámra.

Az állatok leszállítását június végéig vállalta az eladó, de az áru a mai napig nem érkezett meg. A férfi feljelentése alapján a Pannonhalmi Rendőrőrs nyomozást rendelt el csalás vétségének gyanúja miatt.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az Interneten történt vásárlások alkalmával mindig körültekintően járjanak el! Lehetőség szerint a vásárolt árú ellenértékét személyesen, átvétel során egyenlítsék ki! Éljenek gyanúval és álljanak el a vásárlási szándékuktól, ha az eladó ragaszkodik a vételár előre történő utalásához!