Biciklitúra a Cserhátban

2017.07.11 13:08

Biciklitúra a Cserhátban

2017. június 12. 20:03
Biciklitúra a Cserhátban

Héhalom apraja-nagyja kerékpárra pattant június 10-én szombat reggel, hogy egy vidám hangvételű kerékpártúrán vegyen részt. A rendezvényt a héhalomi polgárőrök szervezték, de a sportolók biztonságát a nógrádiak mellett a Heves megyei polgárőrök is segítették.

Ifjú polgárőr a héhalomi bringatúránImmár harmadik alkalommal rendezték meg Héhalomban a biciklitúrát, ahol az indulók két útvonalon, 16 és 40 kilométeres távon túrázhattak. Az óvodásoktól a nyugdíjasokig terjedt a kánikulai melegben tekerők életkora. Külön érdekesség volt, hogy az óvodások, iskolások, a kísérő felnőttek és a polgárőrök között Bakos József, Héhalom polgármestere is letekerte a 16 kilométert. A rövidebb táv a Héhalom – Palotás – Kisbágyon – Szirák – Egyházasdengeleg - Héhalom útvonalon vezette végig a kerekezőket, még a hosszabb táv Sziráktól – Vanyarc –Kálló – Erdőtarcsa - Héhalom vonalon tért vissza a starthelyre.
A szabadidős sportrendezvényt a héhalomi Önkormányzat, a Polgárőrség és annak Ifjúsági Tagozata, valamint a helyi sportegyesület szervezte. A szervezők mindenre gondoltak. A tömegrajtos elstartolást követően a Polgárőrség gépjárművei kísérték végig a kerekezőket, biztosították a nagyobb útkereszteződéseket. A túrázók között egy elsősegélynyújtó is végig tekerte a távot, aki a bringázáson túl végig cipelte a hatalmas felszereléssel teli hátizsákot. Az ifjú polgárőrök több településen is frissítőket osztottak, ami bizony a rekkenő hőségben jó ötletnek bizonyult.

Polgárőrök a bringatúra eligazitásán- Az útvonalat a kállói rendőrök mellett Nógrád megyéből a Héhalom, Bérc, Vanyarc, míg Heves megyéből Nagykökényes települések polgárőrei, segítették sikeresen, ugyanis a bringatúra alatt semmilyen sérülés, baleset vagy atrocitás nem történt - közölte Kopó Mátyás, Héhalom Polgárőrség alelnöke. 

(Lőwinger OPSZ) https://www.opsz.hu/nograd-megye/biciklitura-a-cserhatban