Emberölés előkészülete miatt emeltek vádat egy salgótarjáni férfi ellen

2013.07.19 21:44

Emberölés előkészülete miatt emeltek vádat egy salgótarjáni férfi ellenA bűncselekmény elkövetésében a rendőrök akadályozták meg - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Bóna Gyula elmondta: a büntetlen előéletű, 59 éves vádlott tíz évig élt együtt feleségével, két gyermekük született. Viszonyuk azonban megromlott, és miután a nő megismerkedett egy szintén salgótarjáni férfival, múlt év őszén elhatározta, hogy felbontja a házasságot.
A vádlott november 27-én elment felesége lakásához, ahol találkozott az asszony új barátjával, akit megütött, fojtogatott és megfenyegetett. Majd gyermekük és anyósa jelenlétében azzal fenyegette meg a feleségét, hogy őt és a barátját is megöli.
Ezután a tanyáján magához vett két csőre töltött maroklőfegyvert, 76 lőszert, valamint 601 ezer forint értékű arany ékszert és 750 ezer forint készpénzt. A pénzt három hónappal korábban feleségétől lopta el.
Délután újra elment felesége lakására, de mivel a lépcsőházban nem találkozott az új baráttal, visszament a férfi utcán parkoló autójához. Ekkor igazoltatták a rendőrök. A vádlott tanyáján további 117 darab, különböző típusú lőszert is lefoglaltak. A férfinak sem a fegyverek, sem a lőszerek tartására nem volt engedélye.
Bóna Gyula közölte: a főügyészség emberölés előkészületével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, lopással, garázdasággal, könnyű testi sértéssel és zaklatással vádolta meg az előzetes letartóztatásban lévő férfit.                            (forrás:www.infonograd.hu/)