Hírösszefoglaló 2012. szeptember 30-án Nógrád megyében történt eseményekről :

2012.09.29 11:45

 

Észrevette a biztonsági őr

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást lopás vétség elkövetése miatt egy 24 éves salgótarjáni nő ellen.

A személyt azért hallgatták ki gyanúsítottként, mivel a tegnapi napon az esti órákban Salgótarján egyik áruházában különféle élelmiszereket tett a kosarába, melyeket a próbafülkébe magával vitt. Ott a mintegy 5.000 Ft értékű termékekről eltávolította az áruvédelmi eszközöket, majd azokat hátrahagyva az élelmiszereket a táskájába rejtette. Az eltulajdonítani kívánt árukkal a pénztár vonalát fizetés nélkül elhagyta, azonban a biztonsági őrök cselekményét észlelve feltartóztatták.

A nő elismerte a bűncselekmény elkövetését és megbánta tettét. Az általa eltulajdonítani kívánt termékeket lefoglalták, így a lopással okozott kár megtérült.

 

Öt perc alatt két baleset

Egy 37 éves nógrádmegyeri férfi tegnap 19 óra 15 perckor – sötétedés után -  a 22-es számú úton Endrefalva irányából Szécsény felé fényvisszaverő mellény használata nélkül a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávban gyalogosan közlekedve lovakat hajtott. Egy egyenes útszakaszon egy 68 éves szécsényi férfi az általa vezetett személygépkocsival a hátul haladó hajtót elütötte, aki a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A gépjárművet vezető férfi segítséget akart kérni az arra haladó személygépkocsi vezetőjétől, aki azonban őt későn észlelve elütötte. Ennek következtében a 68 éves férfi is súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a balesetek megelőzése érdekében lakott területen kívül, korlátozott látási viszonyok között mindig viseljenek láthatósági mellényt!

 

Terményt loptak, lebuktak

Héhalom Polgárőrség Egyesülete polgárőrei tették a bejelentést a tegnapi napon 11 óra 45 perckor a Pásztói Rendőrkapitányságra, mert Héhalom és Egyházasdengeleg közötti területen elhelyezkedő kukoricásban két személy csöves kukoricát tulajdonított el. A férfit és a nőt a polgárőrök cselekményük közben tetten érték. A helyszínre érkező körzeti megbízottak a kb. 25 kg kukoricát lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak, a két elkövető részére pedig a tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt 10.000 -10.000 Ft összegű helyszíni bírságot szabtak ki.

 

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság