Húsz percre hagyta őrizetlenül kerékpárját

2013.07.20 13:27
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Néhány jó tanács a kerékpárlopás megelőzésére.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra egy hölgy tett bejelentést 2013. július 14-én az esti órákban, mely szerint az egyik salgótarjáni emeletes ház földszintjén fia húsz percre, lezáratlanul hagyta kerékpárját, melyet ismeretlen személyek eltulajdonítottak. A rendőrség kéri a kerékpár tulajdonosokat, hogy az értékeik megőrzése érdekében a legszükségesebb óvintézkedéseket minden esetben tegyék meg!

Fontos, hogy a kétkerekű védelméről tulajdonosa az esetleges lopások megelőzése érdekében minden esetben gondoskodjon. Lehetőség szerint ne hagyják közterületen, vagy lépcsőházban őrizetlenül  kerékpárjaikat, ha mégis, úgy azt minden esetben zárják le lakattal. Sok helyen látható, hogy a kereket a vázhoz lakatolják, a kerékpárt az épület falának támasztják, ez azonban nem elegendő.

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy érdemes jó minőségű  kerékpárlakatot vásárolni, mely megnehezíti, vagy lehetetlenné teszi annak eltulajdonítását. Amennyiben több lakásnak közös pincehelyisége van, úgy a pincében is lakatolják le azt és ne feledkezzenek meg a pincehelyiség lezárásáról sem. 

Kerékpárvásárláskor a kapott számlát, jótállási jegyet tegyék el és őrizzék meg. Ha a kerékpárjukat mégis eltulajdonítják, értesítsék a rendőrséget és a kiérkező munkatársainkkal, a gyorsabb és hatékonyabb felderítés érdekében, közöljék a kerékpár típusát és gyári számát. A jobb beazonosíthatóság miatt a kerékpárról és egyedi alkatrészeiről, sérüléseiről érdemes fényképfelvételt készíteni, mely  megkönnyíti a rendőrség dolgát.