Ne hagyjanak értéket gépkocsijukban!

2014.01.29 00:00
Az autó nem biztonságos tárolóeszköz!

A gépkocsifeltörések esetében szinte mindig az emberek könnyelműsége segíti hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz. Az utastérben hagyott értékek vonzzák a bűnözőket. A műszerfalon felejtett mobiltelefonra, az ülésen vagy éppen az ülés alatt lévő táskára a tolvajok gyorsan felfigyelnek. Amennyiben nem találnak értéket, előfordul, hogy nem tulajdonítanak el semmit sem, azonban a rongálással járó kár és bosszúság ilyenkor sem elhanyagolható.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg bűnmegelőzési tanácsainkat!

 

Soha, még rövid időre se hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, a gépjármű okmányait az autóban!

Ne hagyjanak még üres táskát, valamint ruhaneműt sem az utastérben!

Ha kiszállnak a gépkocsiból, minden esetben vegyék ki a GPS készüléket a tartójával együtt!

Ne felejtsék az autóban a kivehető rádiót sem! Amennyiben előlapja levehető, kiszálláskor mindig tegyék biztonságos helyre!

Ha a bevásárolt árut csak látható helyre tudják elpakolni, ne hagyják őrizetlenül a gépkocsit, mivel aki figyelte Önöket, fel is törheti autójukat!

Mindig zárják be a jármű ajtóit, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki!

Előfordulhat, hogy a tolvaj a gépkocsiba bejutva kinyitja a biztonságosabbnak vélt csomagtartót is és onnan tulajdonít el értékeket. Ezért kérjük, értéket soha ne hagyjanak az autójukban, még a csomagtartóban sem!

 

Ha bűncselekményt látnak, forduljanak bizalommal a rendőrséghez és hívják a 112-es segélyhívó számot!