Polgárőrök fogták el a betörőt Héhalomban

2011.07.21 17:07

 

Polgárőrök fogták el a betörőt Héhalomban

2011. július 21-én 23 óra 50 perckor tett bejelentést a Pásztó Rendőrkapitányságra egy férfi, hogy Héhalomban tetten értek egy betörőt.

rendőrségi autó

A Héhalom községben lévő, magánszemélyek tulajdonát képező kb. másfél millió forint értékű gépalkatrész és vasszerkezetek tárolására használt raktárépülethez perceken belül kiértek a járőrök, akikre a 27 éves férfi és az őt feltartóztató személyek vártak.

A helyszínen megállapítást nyert, hogy a községben lakó férfi a nála lévő vasfűrésszel a raktárépület fa ajtajáról az azt lezáró lakat

szárát elfűrészelte, majd a rácsot félretette, és megkísérelt bemenni a tárolóba, azzal a céllal, hogy az ott talált értékeket összegyűjti és eltulajdonítja.

E cselekménye közben őt a tároló tulajdonosai tetten érték, akik elől a személy az épületet körülvevő fűbe bújt el. A gyanúsítottat a sértettek segítségére siető helyi polgárőrök segítségével sikerült visszatartani a helyszínen.
A kiérkező rendőrök a férfit elfogták és a rendőrkapitányságra előállítottak.

A héhalmi fiatalembert lopás kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A betöréshez használt eszközöket a hatóság tagjai lefoglalták.