Több ezer gépjárművet ellenőriztünk az akció során

2015.03.10 11:20

Három megyére kiterjedő fokozott ellenőrző akciót tartottak a közelmúltban Nógrád, Heves és Pest megye rendőri szervei, valamint a polgárőr egyesületek tagjai.

 

Az akció célja a schengeni határok védelme, illetve az illegális határátlépők és migránsok kiszűrése volt.

Az egész napos szolgálat során több ezer gépjárművet ellenőriztek Verseg, Kálló, Vanyarc, Aszód és Hatvan területén. Az akcióban jól vizsgáztak a polgárőr egyesületek tagjai, akik nem csak a rendőrök segítőiként, hanem a birtokukban lévő rendszámfelismerő berendezések használatával is jó szolgálatot tettek. Ennek révén számos olyan járművet szűrtek ki, amelynek lejárt a műszaki vizsgája, forgalmi engedélye, de látókörükbe került lopott autó is, ezért helyszíni rendőri intézkedésre is sor került.

Az akcióban Heves megyét a Hatvani Rendőrkapitányság és a Hatvani Polgárőr Egyesület, Nógrádot a Pásztói Rendőrkapitányság és a Héhalmi Polgárőr Egyesület, míg Pest megyét a Gödöllői Rendőrkapitányság Aszódi Rendőrőrse, valamint az Aszódi Polgárőr Egyesület képviselte.

Az eredményesen végrehajtott ellenőrzés ismét jó példa volt arra, hogy miként működnek együtt eredményesen a hivatásos bűnüldözők és a civil bűnmegelőzők a lakosság szolgálatában. 

 
K.M. február 28.